Πρόσβαση

Ο δρόμος για το Πάπιγκο είναι ασφαλτοστρωμένος και έχει σήμανση. Οι ταμπέλες καθοδόν ενημερώνουν τον επισκέπτη που ακριβώς βρίσκεται και προς τα πού οδεύει. Τους χειμερινούς μήνες σε περίπτωση χιονόπτωσης, υπάρχει άμεση παροχή βοήθειας εκχιονιστικών μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να μην τίθεται θέμα αποκλεισμού, (καθώς όλοι οι φορείς δεδομένου τουριστικού πόλου έλξης, είναι ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά την ομαλή λειτουργία του οδικού δικτύου).

Πως θα φτάσετε στο Πάπιγκο

Αρχικά φτάνετε στα Ιωάννινα με το ΚΤΕΛ ή με Ι.Χ. ή αεροπορικώς. Από την Αθήνα – Θεσσαλονίκη – ‘η το κύριο λιμάνι της Ηπείρου, την Ηγουμενίτσα και σε κάποιες περιπτώσεις και από το Ακτίο (αεροδρόμιο Πρέβεζας). Στα Ιωάννινα σας δίνεται η δυνατότητα να νοικιάσετε αυτοκίνητο για τις αυτόνομες μετακινήσεις σας, καθώς επίσης, υπάρχουν και δρομολόγια ΚΤΕΛ τα οποία καλύπτουν τα χωριά του Δυτικού Ζαγορίου, με αραιές συγκοινωνίες μέσα στην εβδομάδα. Όπου τα δρομολόγια ΚΤΕΛ, για το Πάπιγκο μπορείτε να τα ενημερωθείτε από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων!
- Η μεγαλύτερη πόλη και κοντινότερη από το Πάπιγκο είναι τα Ιωάννινα 59 χιλιόμετρα (1h10min..).
- To Αεροδρόμιο Πύρρος των Ιωαννίνων είναι 55 χιλιόμετρα από το Πάπιγκο (1h.).
- 139 χιλιόμετρα από το Πάπιγκο είναι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (1h. 30min.).
- 172 χιλιόμετρα είναι το Αεροδρόμιο του Ακτίου, που βρίσκεται στην Πρέβεζα (2h. 30min.).
- 342 χιλιόμετρα από το Πάπιγκο είναι Διεθνές Αεροδρόμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης. (3h. 40min.).
- Η δεύτερη κοντινή πόλη στο Πάπιγκο είναι η Κόνιτσα. (30min.), όπου υπάρχει Κέντρο Υγείας – super market – και ο,τιδηποτε διεπει μια μικρη τουριστικη,κωμοπολη.
- Το κοντινότερο σημείο στο Πάπιγκο για ανεφοδιασμό βενζίνης είναι το Καλπάκι 18 χιλιόμετρα, στο οποίο υπάρχει super market και μηχάνημα ΑΤΜ για αναληψη χρηματων καθως και η Κλειδωνιά, 15 χιλιόμετρα.

Χάρτης